Nå finnes Cogmed Arbeidsminnetrening på iPad og Android!

Nå er Cogmed Arbeidsminnetrening mer tilgjengelig! Treningsprogrammene Cogmed JM, Cogmed RM og Cogmed QM er nå utviklet for å kunne brukes på iPad og Android-nettbrett. Dette gjør treningen lettere for små barn og personer med motoriske vansker, som ellers har problemer med å bruke en datamus. Last ned Cogmeds app gratis fra App Store eller Google play og prøv demoversjonen. For å kunne gjennomføre en trening, trenger du tilgang til en Årslisens eller en Individuell trening.
Hukommelsen består av ulike deler, og én av dem er arbeidsminnet. Arbeidsminnet kan beskrives som evnen til å holde på aktuell informasjon i hukommelsen under en kort tid og samtidig bearbeide denne informasjonen, mens man utfører mentale oppgaver. Cogmed Arbeidsminnetrening bygger på mer en 20 års forskning fra Karolinska Institutet i Sverige. De fremste effektene man kan se fra treninger som er utført av barn, ungdom og voksne er økt konsentrasjon, utholdenhet ved kognitive krevende oppgaver, økt innlæringskapasitet samt impulskontroll.

Kort om Cogmed Arbeidsminnetrening

Selve treningen bygger på øvelser som skal gjennomføres i en intensiv treningsperiode på 25 økter, gjerne fem dager i uken over fem uker. Vanskelighetsnivået på øvelsene tilpasses kontinuerlig til hvert individ og utfordrer hele tiden den øvre grensen for arbeidsminnets kapasitet. Cogmed Arbeidsminnetrening skjer i samarbeid mellom den som trener og en coach. Coachen deltar og fungerer som en støtte under hele treningsperioden.

Les mer om Cogmed Arbeidsminnetrening ››