Spørreskjemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyr gratis versjoner av BDI-2, BAI og BYI-II. Les mer her.

Viktig informasjon om Cogmed

cogmedntylogga

Viktig informasjon om Cogmed

I november 2019 informerte Pearson om at vi har inngått en avtale om å overlate drift og fremtidig utvikling av Cogmed Arbeidshukommelsestrening (Cogmed) til en ny bedrift etablert av professor dr.philos. Torkel Klingberg.

 

Siden da har denne bedriften arbeidet med å utvikle et «nytt» Cogmed basert på en oppdatert plattform som ikke er avhengig av Flash-teknologi, siden Flash vil bli avviklet i slutten av 2020.

 

Det er svært gledelig å kunne meddele at den oppgraderte versjonen av Cogmed nesten er klar for utgivelse, med en planlagt lansering tidlig i november. Det betyr at alle nåværende brukere av Cogmed allerede nå bør planlegge for denne lanseringen. Treningsprogram som er påbegynt på den nåværende plattformen, må fullføres innen utgangen av 2020. Når den nye versjonen er lansert, må alle nye treningsprogrammer startes på den nye plattformen.

 

Vi oppfordrer deg til å lese informasjonen om denne endringen og planlegge treningsprogrammer med klienter og elever ut fra disse endringene. Det kan være en god idé ikke å starte noen nye treningsprogrammer før den nye versjonen av Cogmed er lansert, hvis du ikke er helt sikker på at påbegynte treningsprogrammer kan avsluttes før årsskiftet. Hvis du har noen spørsmål om hva dette betyr for deg, må du gjerne ta kontakt med oss via e-postadressen eller telefonnummeret nedenfor.

 

Det «nye» Cogmed vil være en komplett systemoppgradering som innebærer forbedringer, både av opplevelsen av selve arbeidsminnetreningen, men også av Cogmed Coach Center (CCC), som brukes for å opprette og overvåke treningsprogrammer.

 

Det som ikke blir berørt av endringen, er selve treningsmodulene eller treningsalgoritmene. Slik kan vi sørge for at de gode effektene av å bruke Cogmed – som er dokumentert i mer enn 100 publiserte studier – er intakte.

 

Her er noen av nyhetene:

 

  • · en ren og moderne nettbasert design og brukeropplevelse for både veilederen og den som trener

 

  • · større treningsfleksibilitet, ettersom treningsprogrammets vanskelighetsgrad er separert fra spilldesignet på skjermen (ingen flere JM-, RM- og QM-nivåer)

 

  • · et nytt integrert belønningssystem utformet med toppmoderne spillifisering i form av en verdensbygger som visualiserer treningsforløpet for å sikre maksimal motivasjon og etterlevelse

 

  • · ny CCC-design med fokus på å oppsummere informasjon, som er tilgjengelig umiddelbart og med mulighet for å gå dypere ned i detaljert informasjon ved hjelp av «hover-teknologi» og et kortsystem som aktiveres mobilt

 

Noen av funksjonene i dagens plattform vil ikke være tilgjengelige i den nye versjonen. Du finner mye mer informasjon om funksjonene i det nye Cogmed-programmet på det nye globale nettstedet for Cogmed.

 

Når dette er sagt, er den første forbedringen av Cogmed-systemet nå tilgjengelig for deg å forhåndsvise og bruke!

 

Sammenføring av mennesker som vil bruke Cogmed, med leverandørene i deres eget område er en av de funksjonene som kundene og nettsamfunnet vårt etterspør mest. Derfor er vi stolte av å lansere den nye globale karttjenesten Cogmed Find Provider. Med denne karttjenesten vil potensielle Cogmed-brukere kunne søke etter leverandører i sitt eget område. Følg instruksene her for å bli synlig i kartet: Om Find Provider.

 

Du vil oppdage at prosessen involverer en Alfa-versjon av det oppdaterte verktøyet for Coach Center. En Alfa-versjon betyr at funksjonen ikke er helt ferdig. Du kan for eksempel bare se treningene dine og ikke opprette nye. Men du kan begynne å bruke versjonen og bli kjent med det nye Cogmed Coach Center!

Som ventet får vi i denne krevende tiden mange henvendelser om bruk av Cogmed på distanse, via “Telepractice” eller “Teletherapy”. Hvis du arbeider med coaching på distanse, må du gjerne legge det til i beskrivelsen din i kartet for Find Provider.

Vi håper at denne funksjonen der vi gjør deg synlig for potensielle Cogmed-brukere, er et godt første skritt inn i en spennende fremtid med den oppdaterte Cogmed-opplevelsen.

Og husk: Cogmed fungerer!