ℹSpørreskjemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyr gratis versjoner av BDI-2, BAI og BYI-II. Les mer her.

Personvernerklæring

Her kan du lese om hvordan vi beskytter opplysningene dine, og hvordan vi bruker dem til å forbedre produktene og tjenestene våre til fordel for alle kundene våre og alle brukere av dette nettstedet.

Oppdatert 3. april 2018.

Forretningene våre krever at vi fra tid til annen trenger visse personopplysninger fra kundene våre og nettstedets brukere.

Opplysningene vi samler inn, kan være et navn eller en e-postadresse, men avhengig av hvor mye du har med Pearson å gjøre, kan det dreie seg om mye mer enn det.

Personopplysningene du har delt med oss, og data om hvordan du bruker nettstedene våre – for eksempel hva du søker etter og hvilke valg du foretar – gjør det lettere for oss å forstå kundene våre både som enkeltpersoner og gruppe betraktet. Dette hjelper oss i sin tur til å levere et utvalg produkter og tjenester som kan dekke behovene deres.

Slik beskytter vi opplysninger

Når du deler personopplysningene dine med en bedrift, kan du forvente at de blir behandlet på en konfidensiell måte.

Personvernet ditt er svært viktig for oss. Vi er opptatt av å beskytte all personlig informasjon du har gitt oss, og vi overholder alle relevante lover om personvern.

Dette betyr at:

 • vi tar fullt ansvar for den informasjonen om deg som vi sitter på
 • vi alltid vil beskytte personvernet ditt
 • vi aldri vil selge personopplysningene dine til andre

Enten du har oppgitt personopplysningene dine via internett, per telefon, tekstmelding, e-post eller brev vil vi aldri bruke dem uten lovlig grunn. Vi vil bruke dem i samsvar med det formålet de først ble gitt for, slik det er detaljert beskrevet i vår «Personvernerklæring» og «Erklæring om informasjonskapsler».

Disse erklæringene beskriver hvordan personopplysningene dine håndteres og beskyttes av oss, herunder:

 • hva slags informasjon vi samler inn om deg
 • hvordan vi samler inn og bruker slik informasjon
 • hvordan vi beskytter informasjonen du har oppgitt
 • dine rettigheter til den informasjonen om deg som vi sitter på
 • hvordan man rapporterer misbruk

Vi i Pearson er klar over at du er opptatt av hvordan personopplysningene dine brukes, og vi er glade for tilliten du har til at vi gjør det på en grundig og fornuftig måte.

Denne Personvernerklæringen er laget for å hjelpe deg å forstå hvordan vi og andre selskaper i konsernet vårt samler inn og bruker personopplysninger. Vi ønsker at du skal treffe informerte valg når du bruker nettstedene våre og alle funksjonene i dem, herunder registrering og e-handelstjenester.

Personvernerklæringen gjelder alle sidene på våre nettsteder som peker til denne Personvernerklæringen, og alle funksjoner på dem, samt alle områder for e-handel, kjøp eller andre funksjoner som krever at du registrerer deg på våre nettsteder. Den gjelder imidlertid ikke noen nettsteder tilhørende tredjeparter som peker til nettstedene våre. Vi anbefaler at du leser personvernerklæringen til de nettstedene du besøker, ettersom vi ikke har noe ansvar for dem.

Med «våre nettsteder» mener vi alle nettsteder og programmer eller applikasjoner du har brukt til å få tilgang til denne Personvernerklæringen.

Vi har tatt med detaljert informasjon om hvem vi og de andre selskapene i vårt konsern er, på slutten av denne Personvernerklæringen.

Vanlige spørsmål

Hva slags informasjon samler Pearson inn om meg?

Vi samler inn personopplysninger om deg i form av ditt navn, kontaktopplysninger (telefonnumre, e-postadresser og postadresser), fødselsdato, yrke, kursinformasjon, interesser, kredittkort- eller fakturainformasjon, gjennomførte handler og informasjon om de sidene du besøker og hva du gjør på nettstedet vårt, samt annen personlig informasjon som du måtte sende til oss.

Noen av nettstedene våre kan også samle inn annen informasjon du måtte gi oss, for eksempel informasjon om din utdanning, ferdigheter eller arbeidserfaring, der dette måtte være relevant ut fra hva nettstedene eller tjenestene som leveres gjennom nettstedene, handler om. Dersom det ikke er angitt noe annet på nettstedet vil slik personlig informasjon som du sender inn, bare bli brukt til det formålet du har sendt det inn for.

Hvordan samler Pearson inn personopplysninger om meg?

Vi samler inn informasjon på to måter:

 1. Personopplysninger du selv velger å oppgi. Det kan for eksempel være at du gir oss opplysninger når du publiserer noe på nettstedet vårt, når du registrerer deg for funksjoner på nettstedet vårt som krever at du registrerer deg, når du kontakter oss (på eller utenfor internett) eller når du bestiller varer eller tjenester av oss.
 2. Vi samler inn informasjon når du bruker nettstedet vårt og når du åpner e-post fra oss. Vi bruker informasjonskapsler (som er små biter med datakode som vi lagrer en stund på datamaskinen eller den mobile enheten din) og liknende teknologier til å samle inn slik informasjon. Du kan lese mer om dette på siden «Erklæring om informasjonskapsler».

Ved innsamling av personopplysninger som det er frivillig å oppgi, vil informere deg om dette og om følgene av ikke å oppgi slike frivillige opplysninger.

I en egen automatisk operasjon vil webserveren registrere IP-adressen din, type nettleser du bruker og detaljer om nettstedet, applikasjonen eller e-postkommunikasjonen du kommer fra når du går inn på nettstedet vårt. Slik informasjon vil bli brukt til:

 • å finne ut hvor mange ganger nettstedet vårt blir besøkt
 • å registrere hvilke deler av nettstedet vårt som er besøkt, slik at vi kan forbedre innholdet og utseendet
 • å forstå hvor effektiv e-postkommunikasjonen vår er

 Vi kan fra tid til annen komme til å gi slike opplysninger til tredjeparter i anonymisert form, for eksempel når det har betydning for nettstedet vårt.

Hva bruker Pearson personopplysningene mine til?

Vi og selskapene i vårt konsern bruker personopplysningene dine til en rekke forskjellige forretningsformål som har legitime interesser («forretningsformål») og/eller for å kunne inngå en avtale med deg («avtaleformål») og/eller med ditt samtykke («samtykke») og/eller til å oppfylle våre juridiske forpliktelser («juridiske grunner»). Vi kan for eksempel bruke personopplysningene dine slik:

 • til å gi deg relevante tjenester via det aktuelle nettstedet, for avtaleformål
 • til å behandle nettkjøpene dine, for avtaleformål
 • til å informere deg om og tilveiebringe informasjon om produkter og tjenester som tilbys av oss og selskapene i vårt konsern, for forretningsformål eller med ditt samtykke
 • til å invitere deg til å delta i undersøkelser, diskusjoner og loddtrekninger og spørre deg hva du mener om tjenestene våre, via nettundersøkelser og diskusjonsfora, for forretningsformål og/eller med ditt samtykke
 • til å forbedre produktene og tjenestene vi tilbyr deg, for forretningsformål
 • for å markedsføre våre forretningsformål og/eller med ditt samtykke
 • til statistiske eller analytiske formål, for forretningsformål
 • til å oppdage, forhindre eller undersøke brudd på sikkerheten eller svindel, for forretningsformål og/eller av juridiske grunner
 • for på andre måter bedre å forstå behovene og ønskene til kundene våre, for forretningsformål

Vi vil ikke tillate tredjeparter å bruke personopplysningene dine til markedsføring uten ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake et samtykke du tidligere har gitt oss.

Vi bruker også personopplysninger til å identifisere brukertyper, granske hvordan nettstedene våre blir benyttet og for å bidra til den strategiske utviklingen av nettstedene våre. I slike tilfeller vil vi alltid fjerne elementer som kan brukes til å identifisere deg direkte.

Deltakelse i undersøkelser og diskusjonsfora er helt frivillig. Du kan når som helst reservere deg mot å bli kontaktet for slike formål. Informasjon fra undersøkelser vil bli brukt i markedsføringsøyemed for å kunne forbedre tjenestene våre.

Vi kan vise brukernavnet ditt og eventuelt innhold du sender inn eller publiserer, på våre nettsteder (herunder diskusjoner, oppslagstavler og fora).

Hvor lenge vil Pearson lagre personopplysningene mine?

Vi vil bare lagre personopplysningene dine så lenge som det er nødvendig for å oppfylle formålet med at vi behandler opplysningene, med mindre loven tillater eller krever at de lagres i lenger tid. Vi kan for eksempel være nødt til å beholde personopplysningene dine for å sikre kvaliteten på tjenesten vi leverer eller for å kunne forsvare oss mot fremtidige rettslige krav.

Markedsføring via e-post og reservasjon/avmelding

Vi vil ikke sende deg reklame via e-post hvis du har reservert deg mot dette. Eventuell reklame vi måtte sende deg via e-post vil inneholde en link for avmelding i slutten av e-posten.

Noen av Pearsons nettsteder oppgir også kontaktopplysninger som du kan bruke hvis du vil kontakte oss via e-post, brev eller telefon for å melde deg av slike tjenester. I tillegg har noen av Pearsons nettsteder en Min konto-side der du kan velge om du vil motta reklame fra oss via e-post.

Hvordan beskytter Pearson personopplysningene mine?

Vi jobber for å beskytte alle personopplysningene dine ved hjelp av egnede tekniske og organisatoriske tiltak. Så fremt nettleseren din godtar bruk av HTTPS-kryptering (hyper text transfer protocol – secure) går vi inn for å beskytte betalingsopplysningene dine mot uautorisert tilgang ved hjelp av en sikker server. Når vi bruker tredjeparter til å behandle personopplysninger, krever vi at de sørger for at slik informasjon er sikker.

Eventuelle personopplysninger du frivillig legger ut på et offentlig sted på nettstedet vårt, for eksempel en oppslagstavle eller et diskusjonsforum, eller på et interaktivt område som krever registrering eller et abonnement, kan bli samlet inn og brukes av andre, Du bør være forsiktig med å legge ut opplysningene dine på denne måten. Som du sikkert forstår, kan vi ikke kontrollere hva andre måtte gjøre med slik informasjon.

Vil Pearson dele personopplysningene mine med andre?

Vi aldri vil selge personopplysningene dine til andre. Vi kan komme til å tilgjengeliggjøre og dele personopplysningene med:

 • andre selskaper i vårt konsern
 • en enhet som kjøper opp en del av vår virksomhet
 • våre tjenesteytere (herunder for eksempel kredittopplysningsbyråer og betalingsformidlere, distributører/forhandlere for produktene våre eller leverandører som utvikler eller betjener nettstedene våre)
 • tredjeparts søkemotorer som kan komme til å indeksere brukerprofilsider og brukernavn som en del av brukerprofilsidens URL-adresse som en del av en standardoperasjon, dersom dette er nødvendig eller tillatt ved lov
 • relevante tredjeparter (for eksempel arbeidsgiveren din, skolen din, internettleverandøren din eller politiet) dersom vi har rimelig grunn til å anta at du bryter loven (for eksempel hvis du har lagt ut injurierende innhold på nettstedet vårt) eller dersom vi er nødt til det for å kunne følge loven
 • andre tredjeparter, med ditt samtykke

Vil Pearson sende personopplysningene mine til andre land?

Vi kan komme til å overføre personopplysningene dine til andre land, deriblant land utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområde (EØS), som ikke har de samme personvernlovene som de i det landet du er i når du går inn på nettstedene våre. Dersom vi overfører personopplysningene dine til et land utenfor EU/EØS-området, vil vi treffe rimelige tiltak for å sikre at personopplysningene dine gis samme beskyttelsesnivå som er beskrevet i denne Personvernerklæringen.

Vi har inngått en bedriftsintern databehandleravtale basert på Europakommisjonens standardbetingelser (i fravær av beslutninger om adekvans) for dataoverføringer til selskaper i konsernet vårt som ligger utenfor EU/EØS. Vi er avhengige av beslutninger om adekvans eller adekvate mekanismer for dataoverføring som Europakommisjonen eller en tilsynsmyndighet fra tid til annen vedtar, for overføringer til tredjeparter som befinner seg i land utenfor Storbritannia og EU/EØS.

Hvilke rettigheter har jeg?

I noen regioner, for eksempel Det europeiske økonomiske samarbeidsområde (EØS), har du visse rettigheter for hvordan personopplysningene dine behandles, herunder retten til:

 • å be om tilgang til og motta en kopi av personopplysningene
 • å få korrigert personopplysningene dine hvis de ikke lenger er korrekte, eller å få slettet dem dersom vi ikke lenger trenger å lagre dem til det formålet som de opprinnelig ble innsamlet for
 • å nekte eller komme med innsigelser mot at personopplysningene dine behandles under visse omstendigheter
 • dataportabilitet (hvis relevant)

Hvis du ønsker å bruke noen av rettighetene dine i forbindelse med personopplysninger ber vi deg sende oss en forespørsel via kontaktopplysningene under «Slik kontakter du Pearson» nedenfor. Vi vil ta stilling til og følge opp forespørselen din i tråd med gjeldende personvernlover.

Det kan også være at du har rett til å sende inn en klage til Information Commissioner (hvis du bor i Storbritannia) eller til din lokale personvernmyndighet hvis du er misfornøyd med personvernrutinene som er angitt i denne Personvernerklæringen.

Hva om jeg er under 16 år?

Hvis du er under 16 år, ber vi deg lese denne Personvernerklæringen sammen med en forelder eller foresatt og spørre ham/henne om ting du ikke forstår.

Misbruk av personopplysninger

All upassende innsamling eller misbruk av personopplysninger er et brudd på denne Personvernerklæringen, på den juridiske merknaden eller ansvarserklæringen vår (Legal Notice) eller bruksvilkårene våre. Vi ber deg rapportere slike forhold til dataprivacy@pearson.com.

Du bekrefter at du ikke skal misbruke noen personopplysninger som måtte være tilgjengelige på nettstedene våre, eller å samle inn eller bruke roboter eller automatiserte skript, koder eller funksjoner til å gjøre dette.

Vi kan komme til umiddelbart å stoppe eller oppheve din tilgang til nettstedet vårt, uten forvarsel, hvis vi blir klar over at du bryter gjeldende bruksvilkår eller denne Personvernerklæringen.

Endringer av denne Personvernerklæringen

Vi kan komme til å endre denne Personvernerklæringen fra tid til annen. Vi vil alltid oppgi datoen for en ny versjon, slik at du vet om det har skjedd noen endringer. 

Slik kontakter du Pearson

Hvis du har spørsmål om Personvernerklæringen, må du ikke nøle med å kontakte oss her:

Data Protection Officer
Pearson
80 Strand
London
WC2R 0RL
United Kingdom / Storbritannia

Du kan også sende oss en e-post på dataprivacy@pearson.com.

Denne Personvernerklæringen er utgitt på vegne av Pearson plc og selskapene i dets konsern. Dette omfatter alle selskaper som eies eller kontrolleres av Pearson plc (med registrert kontoradresse 80 Strand, London, WC2R 0RL, United Kingdom og britisk foretaksnummer 53723).

Registrer deg for nyhetsbrevet vårt

Ønsker du aktuell informasjon om tester og kurs hos oss? Registrer deg for nyhetsbrevet.

top