ℹSpørreskjemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyr gratis versjoner av BDI-2, BAI og BYI-II. Les mer her.
Vanlige_sp_rsma_l_support

Vi hjelper deg med å komme i gang med digital testing

Uansett hvilket av våre digitale produkter du vil begynne å bruke, vil vi gjerne hjelpe deg med å komme i gang og kontinuerlig være en støtte for deg i ditt arbeid. Nedenfor finner du svarene på de vanligste spørsmålene vi får om våre plattformer. Hvis du ikke finner den informasjonen du har behov for, ta gjerne kontakt med våre produktspesialister eller for enklere tekniske spørsmål med vår kundeservice.

Ta kontakt med våre produktspesialister

Vårt team av produktspesialister hjelper deg gjerne med å velge den plattformen og det testverktøyet som er best tilpasset dine behov.

Vanlige spørsmål om Q-interactive

Q-interactive er tilgjengelig via vår nettside. Hvis du ikke har en konto i nettbutikken, kan du opprette en konto her. Har du spørsmål eller trenger du hjelp? Ta gjerne kontakt med oss, så hjelper vi deg. 

Q-interactive er en digital testplattform som har eksistert og vært i bruk rundt omkring i verden siden 2012. Plattformen effektiviserer hele testprosessen ved blant annet å samle manualer, protokoller, stimulusbøker, tidtaking, lydopptak og skåringsprogram på ett og samme sted. Du kan se resultater i sanntid gjennom hele testingen og skreddersy testbatteriet etter testpersonens behov ved å legge til og fjerne deltester. 

Q-interactive kan testledere opprette testpersoner, velge og administrere testbatterier og granske data via en sikker nettportal. Administrering skjer ved hjelp av to iPads som kommuniserer med hverandre via wifi. Testlederen bruker sin iPad til å administrere testen, presentere visuelle stimuli, notere og registrere svar. Testpersonen benytter den andre iPaden til å se og gi respons på stimuliene. Testene i Q-interactive kan administreres uten nettilkobling. Les mer her.

Q-interactive er et iPad-basert system som gir deg stor fleksibilitet til å administrere og skåre interaktive tester samt lage egne testbatterier. Q-global er en nettbasert plattform som muliggjør administrering, skåring og sammenstilling av resultater fra spørreskjemaer, blant annet med fjernadministrering.

Prismodellen for Q-interactive er basert på:  

  • Antall lisenser som gjelder per år og per testleder/psykolog. Det er knyttet en enkel lisens til én bruker, og derfor kan en lisens ikke deles mellom ulike testledere/psykologer. Hvis det er fem psykologer på din arbeidsplass som ønsker å bruke Q-interactive, trenger dere å bestille fem lisenser.
  • Antall forhåndskjøpte deltester som selges i pakker med 50 deltester per pakke. Det er opp til deg å velge hvor mange pakker med 50 deltester du vil forhåndskjøpe, og du kan kjøpe flere deltester når det best passer deg.

Du kan når som helst kjøpe nye deltester eller legge til flere brukere på en konto. Sluttprisen varierer avhengig av ovenstående faktorer. Generelt blir årskostnadene jevnere enn med papirversjonen. 

Årslisensen for Q-interactive inkluderer:

  • Tilgang til digitale versjoner av alle deltestene i WISC-V
  • Tilgang til en øvelsesmodus der du kan administrere tester ubegrenset uten kostnad
  • Kontinuerlige oppdateringer med forbedringer og nye funksjoner
  • Opplæring i Q-interactive, inkludert selvhjelpsveiledninger, webinarer og brukertips
  • Ubegrenset tilgang til teknisk support
  • Sikker datalagring på Pearsons servere

Ta kontakt med oss hvis du ønsker en vurdering av hva Q-interactive vil koste for deg/din arbeidsplass.

Her kan du se aktuelle priser ››

Akkurat som for papirversjonen består WISC-V av en rekke nummererte deltester: 1. Terningmønster, 2. Likheter, 3. Matriser, og så videre. Nytt med den digitale testingen er at i stedet for å betale for en hel protokoll med alle de 15 deltestene bruker du nå så mange deltester som du trenger, og betaler bare for dem.

Du betaler for de deltestene som du kjøper. Deltester forhåndskjøpes i pakker som inneholder 50 deltester per pakke.

Deltester forhåndskjøpes i pakker med 50 stykker per pakke. Det er opp til deg hvor mange pakker du velger å forhåndskjøpe, og du kan når som helst kjøpe flere deltester. Forhåndskjøpte deltester samles i en pulje på din konto på Q-interactive. Hvis for eksempel du/din arbeidsplass forhåndskjøper 2 pakker om 50 deltester, vil dere ha en pulje på 100 deltester tilgjengelig på deres konto.

Forhåndskjøpte deltester er gyldige så lenge lisensen er aktiv. Deltester som er igjen på kontoen ved utgangen av lisensåret, vil automatisk gå over til neste lisensperiode, forutsatt at du fornyer din lisens.

Ja. Vi tilbyr en 30-dagers prøveperiode i Q-interactive som gir deg mulighet for kostnadsfritt å utforske alle funksjoner på og fordeler med Q-interactive. I prøveperioden kan du administrere alle tilgjengelige tester ubegrenset og generere rapporter kostnadsfritt.

Bestill 30 dagers prøveperiode ››

Q-interactive har en øvelsesmodus der du, som allerede har en lisens for Q-interactive, når som helst kan administrere tester kostnadsfritt. Forskjellen mellom administrering i øvelsesmodus og vanlig testadministrering på Q-interactive er at i øvelsesmodus kan du ikke generere rapporter, og at du ikke får noen reelle resultater av testingen. 

Du kan også bestille en kostnadsfri demonstrasjon for arbeidsplassen din. Da kommer en av produktspesialistene våre til å ta en gjennomgang av Q-interactive, og du får mulighet til å prøve systemet på stedet. Fyll ut kontaktskjemaet, så svarer vi deg så raskt vi kan ›› 

Det er ikke tillatt å dele kontoer på noen av våre digitale plattformer. Regelverket for elektronisk sporbarhet, blant annet i pasientjournalloven og personvernforordningen GDPR, krever at det skal være mulig å spore den som behandler personopplysninger. Det betyr blant annet at virksomheten skal kunne se hvilken behandler som har hatt tilgang til hvilke pasientopplysninger. Det er også viktig å ha individuelle kontoer for å unngå brudd på personvernlovgivningen. Derfor må alle brukere ha et personlig brukernavn og passord ved bruk av Q-interactive.

Tilkobling til Internett er ikke nødvendig når du administrerer et testbatteri med Q-interactive. Testlederens iPad må imidlertid være koblet til Internett før administreringen av en test begynner, slik at testen du har klargjort for testpersonen i Central, kan sendes til Q-interactive-appen Assess på iPaden. Det kan du gjøre når som helst før testingen, og etter det trenger du ikke tilgang til internett lenger. Data som samles inn uten tilkobling, lagres lokalt på iPaden til den igjen blir koblet til internett, og data kan synkroniseres tilbake til Central. Det gjelder selv om du har mistet tilkoblingen midt i en test. 

Hvis du bruker en sikker wifi-tilkobling, kan Q-interactive med fordel være koblet til internett gjennom hele administreringen, og da skjer synkroniseringen mellom Assess og Central automatisk. Du kan også synkronisere manuelt ved å klikke på knappen Synk i Assess.

Personopplysningene som håndteres, omfatter bare den informasjonen du selv fylte ut da du opprettet testpersonprofilen, og testsvarene og skårene som blir registrert under selve testingen. 

Du kan se testpersonens opplysninger ved å logge deg inn i Central. Ved pågående testing har du også tilgang til informasjonen direkte i Assess på iPaden. Du kan alltid laste ned og lagre, skrive ut og slette testdata, også fra Q-interactive. Ved sletting vil personopplysningene fjernes permanent fra Q-interactive.

All informasjon om dine testpersoner og alle testdata på Q-interactive blir automatisk kryptert med SSL (Secure Socket Layer) som er bransjestandarden for sensitive personopplysninger, for eksempel i nettbank, og det betyr at ved et eventuelt datainnbrudd er alle data uleselige. 

Pearson er ISO-27001-sertifisert, og data fra Q-interactive behandles i samsvar med gjeldende lovgivning for personopplysninger, blant annet GDPR. Data overføres via sikker tilkobling til en kryptert database i Canada (AWS Amazon). Canada har en omfattende lovgivning når det gjelder lagring av personopplysninger, og er godkjent for tredjelandsoverføring av EU-kommisjonen. På Q-interactive finnes det også ekstra innebygde sikkerhetstiltak som tofaktorautentisering, sikkerhetsnivået for passord, utlogging etter en viss tids inaktivitet og at det ikke er nødvendig å oppgi egentlig navn eller personnummer.

Resultatene lagres så lenge du som bruker velger å beholde dem. Når du fjerner data fra Q-interactive, blir de slettet fra alle Pearsons servere og blir ikke lenger sikkerhetskopiert. Derfor er det viktig at du skriver ut eller laster ned data du vil beholde. 

Du kan enten skrive ut resultatene eller velge å laste dem ned på datamaskinen din. Da kan du for eksempel lagre protokollen i et arkivskap eller laste den opp i det pasientjournalprogrammet som du vanligvis bruker.

Nei. Du som kunde eier og kontrollerer dataene du legger inn på Q-interactive. Pearson leverer bare en tjeneste og lagrer data i samsvar med avtalte instrukser, som ikke omfatter rett til bruk av data. 

Ansatte i Pearson har ikke tilgang til personopplysninger for testpersoner. Hvis det skulle bli nødvendig å få tilgang til data, finnes det bestemte rutiner for hvordan det skal skje. Blant annet må brukeren levere et skriftlig samtykke som gir autoriserte medarbeidere tillatelse til å dekryptere data.

Ved generering av passord bruker Pearson et automatisert og lukket system, uten manuell håndtering. Ved opprettelsen av en brukerkonto får brukeren en automatisert e-postmelding med en lenke for å opprette et passord. Tilbakestillelse av passordet gjøres av brukeren via nettstedet, slik at en ny, automatisert e-postmelding med en lenke for å tilbakestille passordet blir generert. 

Tofaktorautentisering (2FA) er et supplement til brukernavnet og passordet, som styrker beskyttelsen av din konto på Q-interactive ytterligere. Når du logger deg inn med tofaktorautentisering (2FA), må du, i tillegg til brukernavnet og passordet, angi en engangskode som bare du har tilgang til via e-post, SMS eller Google Authenticator. 

Logg deg på Central (qiactive.com), og se under fanen Support. Der finner du brukerveiledningen med trinnvise instrukser for hvordan Q-interactive skal brukes. 

Det er enkelt å koble sammen iPad-ene: Slå på wifi og bluetooth i innstillingene på begge enhetene. Merk at du også må ha gitt Assess-appen tillatelse til å bruke wifi og bluetooth.

Wifi må være slått på gjennom hele testingen for at testlederens og testpersonens iPad skal kunne kommunisere med hverandre. Derimot trenger ikke iPads være koblet til et nettverk ved testing. Det er tilstrekkelig at wifi er slått på.

Merk: Hvis iPad-ene er koblet til et nettverk ved testingen, må begge være tilkoblet det samme nettverket.

For å bruke Q-interactive må du ha to iPad-er og en datamaskin med internettilkobling. På datamaskinen kan du enkelt opprette nye testbatterier, eksportere data og administrere brukerkontoer i Q-interactive. Du kan også gå inn i portalen Central via nettleseren på iPad-en. 

Q-interactive er ikke tilgjengelig for administrering på Android-enheter eller stasjonære eller bærbare datamaskiner. For å sikre validiteten, for eksempel slik at stimuli vises i riktig format og størrelse, gjennomføres ytelsestester på alle aktuelle iPad-modeller. Får å vite hvilke iPad-modeller og nettlesere som støttes, les våre tekniska krav for Q-ineractive ››

Nei, du kan opprette nye testbatterier ved å logge deg på Central www.qiactive.com. Dette kan du gjøre både via nettleseren på en datamaskin eller en iPad. Per i dag er det bare mulig å opprette nye testpersonprofiler via Central, og ikke direkte i Assess. For å kunne opprette testpersonprofiler og testbatterier, må maskinvaren være koblet til internett. 

For å finne profilen til en testperson logger du deg inn på Central via www.qiactive.com og klikker på fanen "Testpersoner".

Der kan du bla i listen eller skrive inn navnet til den personen du søker, i søkefunksjonen. Klikk så på navnet for å se profilen.

Når du klikker på fanen "Tester", ser du testbatteriene du er i ferd med å forberede, både de som er klare til synkronisering med iPad, og de som er administrert og klare for rapportering eller eksport. Du kan også nå de arkiverte testene dine via "Arkiverte tester" i menyen til venstre.  

Du kan også se testpersonens svar og skårer direkte på iPaden. Det gjør du når du er inne i appen Assess, ved å klikke på ikonet for sidemenyen til venstre på skjermen. 

Nei, ingen lydfiler kan lagres. De slettes helt når du fjerner testingen fra Assess, og er da ikke lenger tilgjengelige for lytting. Derfor er det viktig at du hører på alle filer og skriver ned informasjonen du trenger, før du sletter testen fra iPaden. Ved synkronisering fra Assess til Central blir all informasjon unntatt lydfilene overført.

Du kan arkivere pasient- og testdata når som helst. Hvis kontoen har administratorrettigheter, kan du også slette pasient- og testdata. Når du fjerner data fra Q-interactive, blir de slettet fra alle Pearsons servere. Hvis du ikke har administratorrettigheter, tar du kontakt med administrator på klinikken for å få slettet testpersoner og testdata. 

Hvis kontoen din har administratorrettigheter, legger du selv til andre brukere, både med og uten administratorrettigheter. Hvordan du gjør det, kan du se i våre veiledninger, som du finner i Q-interactive, inne i Central under fanen Support. Hvis du ikke har administratorrettigheter, tar du kontakt med administrator på klinikken din. 

Les vår brukerveiledning her for mer informasjon om administrering av konto på Q-interactive.

All digital testing på vår iPad- og nettbaserte plattform Q-interactive er utviklet for å gjenspeile den tradisjonelle papirversjonen av testene våre. Det er gjort et kontinuerlig forskningsarbeid gjennom hele utviklingen av Q-interactive for at vi skal kunne garantere ekvivalens og normering. Det betyr at digital testing med Q-interactive kan benyttes i nøyaktig samme situasjoner som papirversjonen av testene våre. 

Brukerne opplever at det er mer rom for observasjoner og kvalitative vurderinger ved bruk av Q-interactive, ettersom muligheten for testing uten fysiske stimulusbøker, protokoller og tidtaking skaper en mer fleksibel testsituasjon der testlederen kan konsentrere seg mer om testpersonen. Det at testinstruksjoner, svaralternativer og beregning av resultater er samlet i ett system, effektiviserer hele testprosessen, reduserer risikoen for feilvurderinger og øker reliabiliteten. Også psykologer som ikke er vant til Q-interactive, har etter bare noen få testinger opplevd at plattformen gjør testsituasjonen mye lettere. 

O-interactive er, akkurat som papirversjonen av en test, et verktøy for administrering og skåring og erstatter ikke eksisterende journalsystemer. Virksomheten/brukeren har samme plikt til journalføring og arkivering som ved testing med papirversjoner. Regler og retningslinjer for konfidensialitet omfatter også våre digitale tester. For opphavsrett gjelder samme forbud som ved kopiering og spredning av papirversjonen. Virksomheten/brukeren er ansvarlig for at testen ikke spres, verken digitalt eller i papirformat.

Vanlige spørsmål om Q-global

Q-global er en sikker nettbasert plattform som muliggjør administrering, skåring og sammenstilling av testresultater. Administrering av vurderingsinstrumenter tilbys på tre forskjellige måter: 

Manuell registrering: Du administrerer en test eller et spørreskjema som papirversjon og legger deretter inn råskårene i Q-global for å generere en resultatrapport. I slike tilfeller fungerer Q-global som et skåringsprogram. 

Skjermadministrering: Testpersonen gjennomfører testen eller besvarer instrumentet direkte på skjermen ved et besøk hos deg, og en resultatrapport kan genereres på Q-global. 

Fjernadministrering på skjerm: Testpersonen får en e-postmelding med en invitasjon til å besvare spørreskjemaet hjemme eller et annet sted. Når det er gjort, kan du logge deg inn og generere en resultatrapport på Q-global.

Q-global er en sikker nettbasert plattform som muliggjør administrering, skåring og sammenstilling av testresultater. Administrering av vurderingsinstrumenter tilbys på tre forskjellige måter: skjermadministrering, fjernadministrering og manuell registrering: Eksempler på tester og spørreskjemaer som er tilgjengelige på Q-global, er BASC-3 & BESS, Vineland-3, Brown EF/A, Raven’s 2, Sensory Profile 2, BDI-2, BAI, PEDI-CAT, WPPSI-IV (kun skåring), WISC-V (kun skåring). Ingen installasjon av programvare kreves. 

Q-interactive gir deg mulighet for å administrere tester via iPad, i en app som erstatter papirversjonens manual, stimulusbok, protokoll og svarhefte. Du registrerer testpersonens svar direkte på iPaden, der testanvisninger og instrukser er tilgjengelige. Q-interactive har innebygd tidtaking og mulighet for lydopptak, og holder styr på startpunkter, regler for å reversere og regler for å avbryte en deltest. Beregning av skalaskårer skjer automatisk etter hver deltest, og etter gjennomført testing får du direkte tilgang til alle indeksskårer og en resultatrapport.

Q-global-kontoen er gratis, og det er ingen faste lisensavgifter for bruk av selve plattformen. Du velger hvordan du vil bruke Q-global, og betaler bare for det du bruker – enten forbruksrapporter som kan kjøpes i «pakker» med for eksempel 25 stykker, eller en årslisens for ubegrenset bruk av et skåringsprogram i ett år. Du velger selv hvordan du vil bruke Q-global. 

Alle digitale spørreskjemaer og skåringsprogrammer på Q-global kan kjøpes via nettstedet vårt. Hvis du ikke har en konto i nettbutikken, kan du opprette en her. Vi tilbyr også tre prøverapporter som gir deg mulighet til kostnadsfritt å utforske alle funksjoner og fordeler med Q-global. Vil du prøve systemet, har du spørsmål, eller trenger du hjelp? Ta gjerne kontakt med oss, så hjelper vi deg.

Bestilling av rapporter i Q-global kan gjøres på samme måte som bestilling av trykt forbruksmateriell som protokoller og svarhefter. Rapportene i Q-global selges i likhet med papirmateriellet i "pakker" om for eksempel 25 stykker, slik at organisasjoner kan tilpasse bestillingen til det vanlige forbruket sitt. Så kjøpsprosessen er ikke annerledes, med unntak av det faktum at rapportene i Q-global er digitale artikler og leveres via en digital konto i stedet for at du får dem tilsendt fysisk. For skåringsprogrammene kjøper du en årslisens for ubegrenset skåring i Q-global. 

Regelverket for elektronisk sporbarhet, blant annet i pasientjournalloven og personvernforordningen GDPR, krever at det skal være mulig å spore den som behandler personopplysninger. Det betyr blant annet at virksomheten skal kunne se hvem som har hatt tilgang til hvilke pasientopplysninger. 

På Q-global legger du som administrator til flere testledere på kontoen din. Alle testledere har individuell innlogging, men kan dele den "potten" til forbruk som dere har valgt å bestille til virksomhetens konto. 

Personopplysningene som håndteres, omfatter bare den informasjonen du selv fylte ut da du opprettet testpersonprofilen, og testsvarene og skårene som blir registrert under selve administreringen. 

All informasjon om testpersonene og alle testdata på Q-global blir automatisk kryptert med SSL (Secure Socket Layer), som er bransjestandarden for sensitive personopplysninger, for eksempel nettbank, og det betyr at ved et eventuelt datainnbrudd er alle data uleselige. Når du velger å fjerne data fra Q-global, blir de slettet fra alle Pearsons servere og blir ikke lenger sikkerhetskopiert. 

Pearson er ISO-27001-sertifisert, og data fra Q-global behandles i samsvar med gjeldende lovgivning for personopplysninger, blant annet personvernforordningen GDPR. Data overføres via sikker tilkobling til en kryptert database i Canada (AWS Amazon). Canada har en omfattende lovgivning når det gjelder lagring av personopplysninger, og er godkjent for tredjelandsoverføring av EU-kommisjonen. 

 

På Q-global finnes det også ekstra innebygde sikkerhetstiltak som tofaktorautentisering, sikkerhetsnivået for passord, utlogging etter en viss tids aktivitet og at det ikke er nødvendig å oppgi egentlig navn eller personnummer.

For å bruke Q-global trenger du tilgang til en PC eller et nettbrett med nettleser og internettilkobling. Ingen programvare blir installert. Sørg for at du har bestilt og aktivert en konto i Q-global med et tilgjengelig testlager. Følgende nettlesere og operativsystemer støttes. 

Nettlesere:

- Safari 9 eller nyere 

- Edge 

- Chrome 38 eller nyere 

- Firefox 27 eller nyere 

Operativsystemer: 

- Windows 7 

- Windows 8 

- Windows 10 

- Mac OS 10.9 eller nyere 

Merk at vi anbefaler å deaktivere blokkering av popup-vinduer midlertidig for å få full funksjonalitet i Q-global og rapportgenereringen. 

Sørg for at blokkering av popup-vinduer ikke er aktivert. Kontroller også at du har tilgjengelig testlager for den aktuelle rapporten.

Registrer deg for nyhetsbrevet vårt

Ønsker du aktuell informasjon om tester og kurs hos oss? Registrer deg for nyhetsbrevet.

top