ℹSpørreskjemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyr gratis versjoner av BDI-2, BAI og BYI-II. Les mer her.

Bestillinger lagt inn før 15. desember kl. 12.00 blir levert og fakturert i 2023, dette med forbehold om uforutsette endringer.

Cogmed Arbeidsminnetrening

Arbeidsminnetrening for barn, ungdom og voksne
X

Spesifikasjoner

Administrering Nettbasert, individuell trening ved hjelp av en coach
Tidsforbruk Kort - 15 minutter/økt, Medium – 25 minutter/økt, Original - 40 minutter/økt
Språkversjon Norsk, versjon 3
Aldersintervall Fra 4 år og oppover
Type test Arbeidsminnetrening for barn, ungdom og voksne

Cogmed trener arbeidsminnet 

Har din pasient eller elev vansker med å konsentrere seg? Problemer med å fokusere, fullføre oppgaver eller huske på ting er bare noen av utfordringene for en person med nedsatt arbeidsminne. Cogmed er et vitenskapelig forankret program som brukes for å trene arbeidsminnet. Gjennom å trene arbeidsminnet kan både oppmerksomheten og evnen til å konsentrere seg forbedres. Som Cogmed-coach kan du hjelpe barn og voksne med for eksempel ADHD, utmattelsessyndrom og hjerneskader. 

 

Hvordan fungerer Cogmed? 

Cogmeds styrke er at det består av en serie øvelser som har som sitt spesifikke formål å forbedre arbeidsminnet. Øvelser tilpasses kontinuerlig etter det aktuelle prestasjonsnivået. Det som gjør treningen effektiv er at brukeren utfordres til å prestere og tøye egne grenser. Med Cogmed arbeidsminnetrening kan brukeren: 

 • Få bedre konsentrasjonsevne 
 • Få bedre struktureringsevne 
 • Bli bedre på å opprettholde oppmerksomheten 
 • Bli bedre på huske viktig informasjon 
 • Få en raskere mental restitusjon 

    

  Mer om hvordan Cogmed fungerer 

  • Det bygger på en unik treningsalgoritme som i realtid justerer vanskelighetsgraden av hver øvelse for å passe til brukerens nivå. 
  • Variable treningsprotokoller sikrer at det alltid finnes en treningsplan som passer til brukerens behov. 
  • Det har et innebygd belønningssystem der brukeren bygger sin egen verden, noe som i sin tur øker motivasjonen. 
  • Både coacher og brukere kan se resultatet og fremgangen på nett. 

   

  Målgruppe 

  • Cogmed egner seg for alle aldre fra 4 år og oppover. 

   

  Cogmeds vitenskapelige forankring 

  Cogmed bygger på begrepet "nevroplastisitet", det vil si hjernens evne til å omstrukturere og tilpasse seg det miljøet den befinner seg i. Effekten av Cogmed ble påvist i flere kontrollerte studier der en gruppe personer som fulgte Cogmed-treningen med den unike treningsalgoritmen ble sammenlignet med en placebogruppe som gjennomførte treningen uten treningsalgoritmen. 

   

  Forskningsresultater 

  • Forbedring av arbeidsminnet skjer hos 8 av 10 personer som fullfører Cogmed Arbeidsminnetrening 
  • Forbedret kognitiv funksjon i det daglige livet 
  • Forbedret innlæringsevne på skolen 
  • Forbedret konsentrasjonsevne, så vel ved oppmerksomhets- og konsentrasjonsforstyrrelser som ved ADHD eller utmattelsessyndrom. 
  • Forbedret kognitiv evne hos individer med forverret hjerneskade og etter kjemoterapi. 

   Vil du lese mer om forskning på Cogmed? Klikk her.

   

  Arbeidsminnetrening 

  Avhengig av programmet trener brukeren i 25 til 50 minutter per sesjon, i en plan på 3 til 5 blokker per uke. Som et resultat av dette varierer programmets totale varighet fra 5 til 14 uker. Jo mer intensivt det valgte programmet er, desto raskere fullfører brukeren arbeidsminnetreningen. Dessuten finnes det også en "Light"-protokoll som egner seg spesielt bra for småbarn eller personer med lav kognitiv belastningskapasitet. 

   

  Coaching 

  For at Cogmed skal være effektiv er det viktig at brukeren fullfører treningen. Et viktig hjelpemiddel i så måte er å få coaching. Cogmed har et spesielt Coachingsenter der du enkelt kan analysere treningsresultater og overvåke fremgangen til dine brukere. Dessuten er coachens rolle å motivere brukeren ved å gi støtte og veiledning samt gjennom planlegging, kunnskapsdeling og tilbakemelding. Coachen oppmuntrer også brukeren til å øve på sine ferdigheter i det daglige livet, noe som ytterligere forbedrer effektene av treningen. Coachens rolle varierer avhengig av hvilken sammenheng Cogmed brukes i. Som oftest er det snakk om bruk av programmet i en klinisk sammenheng eller i skolemiljøet.    

   

  Klinisk bruk 

  For klinisk bruk av Cogmed er coachen utdannet helsepersonell med ekspertise innen oppmerksomhets- og konsentrasjonsforstyrrelser eller innlæringsvansker. Coachen kjenner til coachingstrategier og kan anvende dem i en samtale. For øvrig kan coachen hjelpe med å overføre Cogmed-relaterte arbeidsminnestrategier brukeren har utviklet til daglig praksis. Les mer om Cogmed Coaching i et klinisk miljø her.

   

  I et skolemiljø 

  For bruk av Cogmed i et skolemiljø er coachen vanligvis en pedagog eller spesialpedagog. Coachen har kunnskap om veiledning av enkeltelever eller grupper. Les mer om Cogmed coaching i et skolemiljø her. 

   

  Prøv Cogmed kostnadsfritt 

  Vil du prøve Cogmed før du bestiller det? Eller vil dine pasienter prøve Cogmed før de starter et treningsprogram? Gå til Cogmed testversjon og prøv det helt kostnadsfritt. Ikke glem å endre språkinnstillinger lengst oppe til høyre. 

   

  Årslisens  

  En årslisens passer godt for helseinstitusjoner der flere pasienter vil ha tilgang til treningen som en del av rehabilitering, eller for skoler der flere elever vil ha mulighet til å trene. En årslisens er en abonnementsordning som gir en mulighet til å registrere coacher for skolens eller den kliniske virksomhetens personell. Lisensen betales årlig og fungerer som en løpende avtale. 

  Les generelle vilkår for årslisens her.  

   

  Teknisk informasjon 

  Den nye webapplikasjonen kan brukes med alle moderne nettlesere via https://app.cogmed.com/. For å gjennomføre trening må du bestille en årslisens. Vi anbefaler ikke Cogmed-trening på enheter med en skjerm som er mindre enn sju tommer. 

   

  Systemkrav 

  Anbefalte nettlesere er: 

  • Google Chrome 
  • Apple Safari 
  • Microsoft Edge 
  • Mozilla Firefox 

   Internet Explorer støttes ikke. 

  Før du legger produkter i handlekurven, vennligst kontroller at din kompetanse samsvarer med kompetansekrav som gjelder ved bestilling av dette instrumentet. Kompetansekravene finner du under "Spesifikasjoner" på denne produktsiden.

  Grupperte produkter
  Produktnavn Ekskl. mva.
  Cogmed Årslisens, 1 coach
  Varekode 0000000403010
  kr 9 180,00
  Cogmed Årslisens, 2 coacher
  Varekode 0000000402010
  kr 16 200,00
  Cogmed Årslisens, 3 coacher
  Varekode 0000000401010
  kr 21 060,00
  Alle priser er eksklusive moms.

  Nedlastninger