ℹSpørreskjemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyr gratis versjoner av BDI-2, BAI og BYI-II. Les mer her.

Angst

Om angst

Alle mennesker kan noen gang oppleve frykt eller angst, og det er ofte en naturlig adaptiv reaksjon på farlige eller utrygge situasjoner. For noen blir angsten imidlertid så intens og langvarig at den påvirker kognitiv og daglig fungering. En slik overveldende uro og vedvarende bekymring forbindes ofte med en angstlidelse cirka 20–25 % av befolkningen vil oppleve i løpet av livet (kilde: www.helsenorge.no). Hovedsymptomet på angstlidelser er irrasjonell frykt og uro i fravær av umiddelbar fare. Andre symptomer kan være konsentrasjonsvansker, irritabilitet, tretthet, søvnløshet eller tilbakevendende tanker som er vanskelige å kontrollere. Eksempler på angstlidelser er fobier (agorafobi, sosial angst, spesifikke fobier), panikklidelse og tvangslidelser (OCD).

Vi tilbyr flere ulike instrumenter for kartlegging av angst. Målgruppen for Beck Youth Inventories - Second edition (BYI-II) er barn og ungdom i alderen 7–18 år. BYI-II består av fem korte spørreskjemaer som er utviklet til å vurdere områdene depresjon, angst, normbrytende atferd og sinne, samt selvbilde. Spørreskjemaene kan administreres separat eller i kombinasjon med hverandre.

Ved hjelp av Beck Anxiety Inventory (BAI) kan du kartlegge alvorlighetsgraden av angst og endringer i angsttilstander hos personer i alderen 17 år eller eldre. BAI består av 21 utsagn som vurderes på en firepunktsskala, og som refererer til både fysiologiske og kognitive angstsymptomer. BAI er tilgjengelig i papirformat eller digitalt på vår nettbaserte plattform Q-global.

Vil du lese mer om instrumenter for vurdering av angst som finnes i vår testportefølje? Klikk på lenkene nedenfor eller kom i kontakt med en av våre produktspesialister, så hjelper de deg med å få svar på dine spørsmål.

Ønsker du et digitalt møte med en av våre produktspesialister?

Angi hvilken test du ønsker gjennomgang av i skjemaet, så kommer vi tilbake med mer informasjon.

top