ℹSpørreskjemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyr gratis versjoner av BDI-2, BAI og BYI-II. Les mer her.

Depresjon

Om depresjon

Depresjon er en hyppig forekommende psykisk lidelse med symptomer som redusert selvfølelse og selvtillit, svekket konsentrasjon og oppmerksomhet, initiativløshet og beslutningsvegring, eller angst og uro. Depresjon fører også ofte til endringer i matlysten, søvnforstyrrelser, skyldfølelse og følelse av håpløshet. I tillegg påvirker depresjon daglig fungering hjemme, på skolen eller på jobben. Det finnes ulike former for depresjon, som sesongavhengig depresjon eller postpartum depresjon. Alvorlighetsgraden kan også variere – fra mild, moderat og alvorlig depresjon til kroniske symptomer – dystymi.

For å kartlegge depresjon hos barn og ungdom kan du bruke Beck Youth Inventories - Second edition. Det er et instrument brukt i kartlegging av depresjon, angst, normbrytende atferd og sinne, og selvbilde. Det består av fem korte spørreskjemaersom kan administreres separat eller i kombinasjon med hverandre.

Den velkjente depresjonsskalaen Beck Depression Inventory (BDI-2) er en av de mest brukte instrumentene ved mistanke om depresjon. Med dette spørreskjemaet kan du som kliniker vurdere depresjonssymptomer hos personer i alderen 13–80 år.

Vil du vite mer om andre produkter som kan være til hjelp ved utredning av depresjon og nedstemthet, og hvordan de kan brukes i ditt arbeid? Klikk på lenkene nedenfor eller kontakt en av våre produktspesialister for en gratis presentasjon.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S266677622300039X?via%3Dihub#appsec1 

Ønsker du et digitalt møte med en av våre produktspesialister?

Angi hvilken test du ønsker gjennomgang av i skjemaet, så kommer vi tilbake med mer informasjon.

top