ℹSpørreskjemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyr gratis versjoner av BDI-2, BAI og BYI-II. Les mer her.

Adaptiv atferd

Om adaptiv atferd

Adaptiv atferd er en persons innlærte ferdigheter og hvordan de oppfyller samfunnets forventninger. Det kan dreie seg om hverdagslig atferd som å planlegge og gjennomføre matlaging, vaske boligen sin eller interagere med mennesker i hverdagssituasjoner, for eksempel i kassen på matbutikken. Ved gode adaptive evner oppfyller en persons hverdagsfungering kravene i det miljøet han eller hun befinner seg i, og personen har bedre evne til å etablere funksjonelle relasjoner til andre mennesker. Ved mistanke om intellektuell funksjonsnedsettelse er det svært viktig å også utrede personens adaptive evner, i tillegg til å undersøke de generelle kognitive evnene.

Leter du etter et instrument for undersøkelse av adaptiv atferd hos små barn? Bayley Scales of Infant and Toddler Development-Third Edition (Bayley-III) bidrar til en nyansert forståelse av et barns utvikling på en rekke ulike områder.

Et vanlig instrument til bruk ved vurdering av adaptiv atferd er Vineland. Vineland Adaptive Behavior Scales (Vineland-3) identifiserer sterke og svake sider med stor presisjon og hjelper deg å vurdere adaptiv atferd hos barn og unge med intellektuelle og utviklingsmessige funksjonsvariasjoner, autismespektersyndrom, ADHD og atferdsforstyrrelser.

Vil du vite mer om tester som måler adaptive evner, og hvordan du kan bruke dem i arbeidet? Klikk på lenkene nedenfor, eller ta kontakt med en av våre produktspesialister for å få en kostnadsfri presentasjon.

Ønsker du et digitalt møte med en av våre produktspesialister?

Angi hvilken test du ønsker gjennomgang av i skjemaet, så kommer vi tilbake med mer informasjon.

top