ℹSpørreskjemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyr gratis versjoner av BDI-2, BAI og BYI-II. Les mer her.

Autisme

Om autisme

Når vi sier «autisme», snakker vi egentlig om autismespekterforstyrrelser (ASF). Autismespekterforstyrrelse kjennetegnes av vansker med sosialt samspill og kommunikasjon, repetitiv eller rutinemessig atferd, vansker med forandringer og vansker med sensorisk bearbeiding.

Ved mistanke om autismespekterforstyrrelser kan den enkelte henvises til psykolog for utredning og eventuell diagnostisering. Autismespekterforstyrrelser diagnostiseres vanligvis ved hjelp av intervjuer, observasjoner og spørreskjemaer. Vi i Pearson tilbyr deg som arbeider i psykiatrien og i helsevesenet, ulike tester og spørreskjemaer som kan bidra til å identifisere vansker ved autismespekterforstyrrelser og støtte den enkelte med forslag til intervensjon:

Vurderingsinstrumentene Sensory Profile 2 og Sensory Profile Adolescent/Adult gir informasjon som er viktig for å forstå mønsteret i individets sensoriske bearbeiding, hvilke sanseopplevelser han eller hun unngår, er særlig følsom for eller tvert imot søker seg til.

Med PEDI-CAT er det mulig å identifisere funksjonsnedsettelser og få et bilde av den generelle hverdagsfungeringen. PEDI-CAT har også en modul som er validert for populasjonen av barn og ungdom med autismespekterforstyrrelser.

Vil du vil du vite mer om tester for undersøkelse av autismespekterforstyrrelser og hvordan du kan bruke dem i arbeidet ditt? Klikk på lenkene nedenfor, eller ta kontakt med en av våre produktspesialister for å få en kostnadsfri presentasjon.

Ønsker du et digitalt møte med en av våre produktspesialister?

Angi hvilken test du ønsker gjennomgang av i skjemaet, så kommer vi tilbake med mer informasjon.

top