ℹSpørreskjemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyr gratis versjoner av BDI-2, BAI og BYI-II. Les mer her.

Språkutvikling

Om språkutvikling

Språket er et av barnets viktigste verktøy i livet. Foruten å legge grunnlaget for kommunikasjon, skaper det også tilhørighet og identitet. Språkutviklingen er en livslang prosess som begynner allerede før fødselen, der den mest kritiske perioden er fra fødselen og opp til barnet er sju år. Et barn lærer seg å bruke språket i samspill med omgivelsene, og det er viktig å støtte barnets språkutvikling.

En språkforstyrrelse innebærer at barnets språkevne er betydelig nedsatt sammenlignet med jevnaldrende barns. Det kan påvirke både skolegangen og barnets sosiale liv. Språkforstyrrelsen kan omfatte vansker med både språkproduksjon og språkforståelse.

Barn er forskjellige, og språkutviklingen deres kan variere, men det finnes også et mønster for hvordan språkutviklingen pleier å se ut hos barn. Språkforstyrrelser kan ha mange og forskjellige årsaker. Med Clinical Evaluation of Language Fundamentals-Fourth Edition (CELF-4) kan du oppdage språk- og kommunikasjonsforstyrrelser hos barn og ungdom.

Vil du vite mer om andre tester som måler ordforråd og grammatisk forståelse, og hvordan du kan bruke dem i arbeidet? Klikk på lenkene nedenfor, eller ta kontakt med en av våre produktspesialister for å få en kostnadsfri presentasjon.

Ønsker du et digitalt møte med en av våre produktspesialister?

Angi hvilken test du ønsker gjennomgang av i skjemaet, så kommer vi tilbake med mer informasjon.

top